Google Çeviri’ye 110 Yeni Dil Desteği Geliyor

Google Çeviri’ye 110 Yeni Dil Desteği Geliyor
0

 

 

Google Çeviri, bugüne kadarki en büyük genişleme ile 110 dilde daha hizmet vermeye başladı.

Dünya üzerinde pek çok kişi, anlık çeviri ihtiyacı olduğunda Google Çeviri’ye başvuruyor ve bu araç pek çok dil çifti arasında çeviri yapabiliyor. Her ne kadar bu çevirilerin ne kadar kaliteli olduğu konusunda tartışmalar olsa da temel düzeyde ihtiyaçları karşılamak için yeterli olan bu özellik, şimdi 110 dilde daha kullanılabilecek. 

Google’dan gelen açıklamaya göre bu genişlemeyi mümkün kılan teknoloji ise firmanın Gemini’den önce kullandığı büyük dil modeli PaLM 2 oldu. Firma, bu modelin sahip olduğu daha verimli dil öğrenebilme becerileri sayesinde Hintçe ve Fransızca gibi dillere yakın diğer dillerin de sisteme eklenebildiğini belirtti. 

Bu dilleri konuşan kişi sayısı 614 milyon olarak açıklandı

google çeviri

Google’dan gelen açıklamada, çok sayıda Afrika dilinin de Çeviri uygulamasına eklendiği belirtildi. Yeni eklenen 110 dilin dünya çapındaki toplam kullanıcı sayısının ise 614 milyon olduğu belirtildi. Bu dillerin arasında 100 milyon kişinin konuştuğu diller de, artık konuşulmayan ölü diller de yer alıyor. 

Yeni eklenen diller arasında Etiyopta, Cibuti ve Eritre’de konuşulan Afar, Çin dillerinden olan Kanton Çincesi, eski bir Kelt dili olan Manx, Pakistan’da konuşulan Punjabi gibi diller de yer alıyor. 

Google, “daha fazla dil çeşitlemelerini ve yazım çeviri özelliklerini desteklemeyi” açıkladığını ifade ederken firmanın amacının ise “Dünya üzerinde en çok konuşulan 1000 dili destekleyen bir yapay zekâ aracı geliştirmek” olduğu ifade ediliyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir